Hakkımızda

Uçar A.Ş.

UÇAR TURİZM YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş firması ticaret hayatına, 1981 yılında, Ege bölgesinin ilk çimento fabrikası olan Çimentaş T.A.Ş.’nin çimento bayisi olarak, ”UÇAR YAPI LTD. ŞTİ.”adıyla İzmir’de ticari faaliyetine başlamıştır. Çimento sektöründe faaliyet gösteren UÇAR YAPI LTD.ŞTİ. ,1984 yılından itibaren çimento satışı yanı sıra yap-sat, inşaat sektörü ve resmi ve özel alt yapı taahhüt yapım işlerini üstlenmiş ve pek çok projeye imzasını atmıştır.1986 yılında çimento bayiliğinin yanında hazır beton bayiliğini alarak ticari faaliyet alanına beton dahil ederek, ticaret faaliyet konusunu genişletmiştir. 1992 yılından itibaren firmamız resmi ve özel sektörlere yaptığı satışlarla yüksek satış rakamlarını ulaşmış, sektöründeki öncü firmalardan birisi haline gelmiştir. Firmamız unvan değişikliğine giderek, UÇAR TUR. YAT. SAN. Ve TİC. A.Ş ünvanına kavuşmuştur.

1988 yılında firmamız hem torba çimento, hem de dökme çimento sektöründe faaliyeti sürdürürken , hem de kendi müşterilerine hizmet amacıyla, 3 adet araç filosuyla yola çıkan firmamız, 2014 yılı itibariyle 35 adetlik geniş bir araç filosuyla müşterilerine hizmet vermeye devam etmektedir.

Firmamız çimento sektör’ünün yanı sıra, turizm sektöründe yatırımları bulunmaktadır. Firmamız, 1996 yılında Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesinde dört yıldızlı, 150 yataklı ”Hotel Faustina”yı inşa etmiş ve Türk turizmine hizmete sunmuştur. 4 yıldızlı tesisimiz, 2013 yılında yapılan kapsamlı revizyonla birlikte, yatak sayısı 150 ‘den 200’e çıkarmış, otelimiz daha lüks, ve daha modern görünüme ulaşmıştır. Otelimiz yılın 8 ayı boyunca yerli ve yabancı müşterilere kalitesin den ödün verilmeksizin hizmet vermektedir.

2011 yılında 96.000 ton dökme çimento, 2012 yılında 100.000 ton ve 2013 yılında 105.000 ton dökme çimento satışını yaparak, Ege bölgesinde ÇİMENTAŞ T.A.Ş. in bayileri arasında en yüksek ve en fazla ciro yapan bayisi statüsündeki birinciliği korumaktadır. UÇAR A.Ş., 2016 yıllı itibariyle Çimentaş T.A.Ş. Trakya bölgesi ana bayiliğini alarak dökme çimento iddiasını arttırmış bulunmaktadır.2016 yılı itibariyle dökme çimentodaki satış hedefimizdeki 200.000 ton satış barajını aşarak, UÇAR A.Ş. yıllık büyümesini 2 katına çıkarmış bulunmaktadır.


Uçar A.Ş.

UÇAR TUR. YAT. SAN. ve TİC. A.Ş, 2000 yılı itibariyle ticari hedeflerini daha yükselterek taahhüt işlerindeki iş hacmini yükseltmiştir. Bu kapsamda Torba Çimento, Dökme Çimento, Hazır Beton yanı sıra By pass, Mıcır-Mıcır Tozu, Kum, Tuğla, Kiremit ürünlerini satış portföyüne eklemiş, gerek özel sektörde ve gerekse resmi sektörde inşaat işleri yapımı hız kazanmıştır. Özel sektörde, üst yapı bina yapım işleri devam ederken, resmi sektörde ise alt yapı, taahhüt, malzeme tedarik işleri yapmakta olup, başta İzmir Büyük Şehir Belediyesi olmak üzere, Karşıyaka Belediyesi, Torbalı Belediyesi, Aydın Belediyesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İzsu, Saruhanlı Belediyesi, Karabağlar Belediyesi ve İl Özel İdareleri ve diğer kamu kurumların mal alım ihalelerini kazanarak mal teminini yapmaktayız.

  • 1981 – Ege bölgesinin ilk çimento fabrikası olan Çimentaş T.A.Ş.’nin çimento bayisi
  • 1984 – İnşaat sektörü ve resmi ve özel alt yapı taahhüt yapım işlerini üstlenmiş
  • 1986 – Hazır beton sektörüne giriş yapmıştır
  • 1988 – Hem torba çimento, hem de dökme çimento sektöründe büyümüştür
  • 2014 – 35 adetlik geniş bir araç filosuyla lojistik hizmetlerine başladı

Misyonumuz

Çimento sektöründeki başarımızı devam ettirmek ve satış rakamlarımızı yükseltmek,
Filomuzda bulunan araçların sayısını arttırarak müşterilerimize daha kısa sürede ulaşabilmek,
Firmamız olarak İzmir ve çevresindeki büyük işlerde ve projelerde firmalarla ile birlikte yer alabilmek,
Çimento sektörünün dışında alt yapı ihaleleri ve inşaat sektöründeki yatırımlarına hız kazandırmak.
Turizm sektöründeki kaliteli hizmet anlayışımızı koruyarak daha kaliteli hizmet vermek ve bunu sürdürmek.

Vizyonumuz

Çimento sektöründeki liderliğini sürdürmek, yaptığı yatırımlar ile büyüme yolundaki hedefinde emin adımlarla ilerlemek,
Turizm sektöründeki yatırımlarını devam ettirmek ve Türk ekonomisine yeni tesisler kazandırmak,
İnşaat sektöründe yaptığı hem özel hem de resmi iş faaliyet hacmini arttırarak daha büyük projelerde yer alabilmektir.